Nieuws

Uitzending maandag 25 april: aflevering 4

Kijk maandagavond naar een nieuwe aflevering van Gemaakt in Gelderland met de volgende onderwerpen:
ARNHEM - Kijk maandagavond naar een nieuwe aflevering van Gemaakt in Gelderland met de volgende onderwerpen:

Ebbers Metalworks Doetinchem

Voor Ebbers Metalworks begon het allemaal in 1967. Oprichter Henk Ebbers maakte toen op verzoek een koespanbeugel. Een apparaat dat koeien tijdens het melken ervan moest weerhouden de boer een schop te geven. Daarna volgde meer producten en vanaf 1998 maakt het bedrijf ook het blik van het wel bekende stoffer en blik. Presentator Marlies Claasen laat u zien het productieproces van zo’n blik in zijn werk gaat.

Melkveehouderij en Zuivelbedrijf Den Eelder in Well

Bij Den Eelder in Well lopen meer dan vijfhonderd koeien rond. Elke dag gaat hun melk naar het zuivelbedrijf dat naast de koeienstal ligt en daar wordt er onder meer boter, yoghurt, karnemelk en vanillevla van gemaakt. Marlies krijgt, zowel in de stal als de fabriek, een rondleiding van boerenzoon Willem van der Schans.

Van Luijn Natuursteen in Tiel

Van Luijn in Tiel bestaat 110 jaar en de 4de generatie staat klaar om de zaak over te nemen. Maar ook wanneer de handtekeningen op het contract zijn gezet is vader Gerard niet van plan zijn hamer en beitel aan de wilgen te hangen. Daar is zoon Michiel blij mee omdat hij maar al te goed weet dat hij nog veel van zijn capabele vader kan leren.

Uitzending 18.20 uur. (daarna ieder uur herhaald)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!