Nieuws

Boer van 400 dode varkens woonde al die tijd naast zijn dieren

BORCULO - De boer die zijn 400 varkens tot aan de dood heeft laten verhongeren, is woensdagavond gewoon thuis. Hij schrikt zichtbaar, als hij verslaggevers van Omroep Gelderland voor zijn deur ziet staan.
De boer is zichtbaar ontdaan, als hij merkt dat de media zijn boerderij in de gemeente Berkelland hebben gevonden. Het erf wekt een rommelige indruk. Om het woonhuis te kunnen bereiken, moeten verschillende stallen en schuren gepasseerd worden. Tien maanden geleden kregen de dieren daarin voor het laatst eten en drinken. Sindsdien moet de boer hier dagelijks langs gekomen zijn.
Woensdag maakte de Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat er 400 dode varkens in zijn stal zijn gevonden. Ze zijn omgekomen van honger en dorst. Tien maanden geleden zijn de dieren voor het laatst gevoerd en daarna aan hun lot overgelaten.
De politie spoort de boer op. Hij blijkt bij een ander varkensbedrijf te werken.

Mogelijk financiële problemen

De boer wil niet of nauwelijks ingaan op de vragen van de verslaggevers. Op de suggestie dat er mogelijk financiële problemen spelen, zegt hij: 'ja, dat kun je zelf wel raden.' 
Buurtbewoners reageren geschokt tegenover onze verslaggever:
De boer wil nog wel kwijt dat de dode varkens woensdagochtend zijn opgehaald. 

'Niet te bevatten'

Een buurvrouw van de varkensboer kan het nieuws niet bevatten, zo vertelt zij. Zij heeft wel een contact met hem, maar heeft nooit iets gemerkt van de tragedie die zich afspeelde in de stallen van haar buurman. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!