Nieuws

Boerderij met verhongerde varkens staat in Berkelland; burgemeester: 'Het is vreselijk'

Het varkensbedrijf waar 400 dode varkens zijn aangetroffen, staat in de gemeente Berkelland. Dat bevestigt burgemeester Joost van Oostrum. De varkens zijn omgekomen van dorst en honger. © Flickr
BORCULO - Het varkensbedrijf waar 400 dode varkens zijn aangetroffen, staat in de gemeente Berkelland. Dat bevestigt burgemeester Joost van Oostrum. De varkens zijn omgekomen van dorst en honger.
'Het is vreselijk, wat er is aangetroffen', zegt Van Oostrum in een reactie. 

'Meer aan de hand met de boer'

Volgens hem is er meer aan de hand met de varkensboer, bij wie de dode varkens zijn aangetroffen, maar de burgemeester zegt hier niet meer over te kunnen zeggen, omdat het gaat om een privésituatie.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakte de vondst van de varkens woensdag bekend, maar vertelde niet waar het bedrijf staat. 
De inspecteurs van de NVWA kwamen de dode varkens op het spoor na een tip van de politie, die enkele dode dieren had zien liggen. De varkens hebben 10 maanden geleden voor het laatst voer gehad en zijn daarna aan hun lot overgelaten. 

Contact met de veehouder

De dode dieren werden volgens Van Oostrum dinsdag al op het bedrijf aangetroffen. 'Vanuit de gemeente is er gisteren en vandaag contact geweest met de veehouder. Dat zal ook in de komende tijd zo blijven', aldus de burgemeester.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!