Nieuws

Laatste verdachte opgepakt voor overvallen in Zutphen en Apeldoorn

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Renkum opgepakt. Hij wordt verdacht van twee overvallen op 4 november 2015 in Zutphen en Apeldoorn.
RENKUM - De politie heeft een 17-jarige jongen uit Renkum opgepakt. Hij wordt verdacht van twee overvallen op 4 november 2015 in Zutphen en Apeldoorn.
De tiener is de derde en vermoedelijk laatste verdachte die is aangehouden voor overvallen op de Albert Heijn aan de Schapendoesweg in Apeldoorn en cafetaria Kokkie in Zutphen. 
Eerder waren al een jongeman van 19 uit Vaassen en een 18-jarige Deventenaar aangehouden voor beide overvallen. Opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland besteedde destijds aandacht aan beide overvallen.

Overvallers op pad in wisselende samenstelling

Het overvallenteam van de politie arresteerde de voorbije periode zes verdachten. Die pleegden de overvallen in wisselende samenstelling. Het gaat daarbij om twee overvallen in Apeldoorn, een in Ugchelen, een overval in Zutphen en een woningoverval in Lochem.
De vrouw die in haar appartement aan de Blauwe Torenstraat in Lochem ’s nachts ineens twee mannen in haar slaapkamer had staan, raakte gewond bij een worsteling met beide daders. Die gingen er zonder buit vandoor.
Een 19-jarige inwoner van Vaassen die op 15 maart is opgepakt, wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval in Lochem. Dat geldt ook voor de overvallen op 4 november in Apeldoorn en Zutphen en de overval op snackbar Charly in Apeldoorn een maand later.

Jongen van 14

Een puber van 14, ook uit Vaassen, wordt ervan verdacht samen met de jongeman uit Deventer behalve snackbar Charly ook cafetaria het Bikkertje in Ugchelen te hebben overvallen. Dat gebeurde op 6 februari. Ook zou hij een leeftijdsgenootje hebben afgeperst.
Een 19-jarige vrouw en 19-jarige man uit Apeldoorn worden alleen verdacht van betrokkenheid bij de overval op de cafetaria in Ugchelen.