Nieuws

Vitesse te zwak voor PSV

Vitesse heeft dinsdag uit bij PSV met 2-0 verloren. Arnhemmer Davy Pröpper (ex-Vitesse) en Doetinchemmer Luuk de Jong scoorden voor PSV. Waar Vitesse in voorgaande seizoenen nog weleens voor een verrassing zorgde in Eindhoven, waren de Arnhemmers ditmaal te zwak.
EINDHOVEN - Vitesse heeft dinsdag uit bij PSV met 2-0 verloren. Arnhemmer Davy Pröpper (ex-Vitesse) en Doetinchemmer Luuk de Jong scoorden voor PSV. Waar Vitesse in voorgaande seizoenen nog weleens voor een verrassing zorgde in Eindhoven, waren de Arnhemmers ditmaal te zwak.
De eerste kans van de wedstrijd was voor Vitesse. De Japanse linksback Kosuke Ota kwam door op links en speelde Denys Oliinyk aan. Hij schoot echter tegen het lijf van PSV'er Moreno.

Pröpper opent de score na afgekeurde goal

Na tien minuten leek PSV op voorsprong te komen toen Bruma een vrije trap binnenkopte. Het was echter buitenspel. Maar direct daarop was het wel raak. Davy Pröpper schoot de bal knap binnen achter Vitesse-keeper Eloy Room: 1-0.
De openingstreffer gaf PSV nog meer vertrouwen en Vitesse had het lastig. Het duurde dan ook even tot het volgende wapenfeit van de Arnhemse ploeg. Een poging van Marvelous Nakamba was een gemakkelijke prooi voor doelman Zoet van PSV.

Bebloede neus

Aan de andere kant moest het spel even stilgelegd worden. Keeper Room tastte mis bij een hoge bal en sloeg daarbij PSV-spits Luuk de Jong hard in het gezicht. De aanvaller uit Doetinchem kon ondanks een bebloede neus toch verder.
Na rust maakte Vitesse-speler Milot Rasica een mooie actie op rechts. Spits Solanke kon er tussen twee tegenstanders net niet bij. PSV antwoordde met een fraaie steekpass van Schaars op Pröpper. Het leverde echter geen goal op. Bij een hachelijk moment even daarop kon Room uiteindelijk eenvoudig redding brengen.
Maas haalde Oliinyk uit de ploeg en bracht Renato Ibarra. Daarna was er een schietkans voor Rashica, maar die schoot tegen Bruma aan. Marco van Ginkel kreeg een grote kans namens PSV, maar Room lag voldoende in de weg om hem het scoren te beletten.

Strafschop

PSV kwam dan toch op 2-0. Na een knullige overtreding (Vitesse-verdediger Diks hield PSV'er Lestienne vast) benutte Luuk de Jong de toegekende strafschop. Daarmee leek het een gelopen koers. Vitesse probeerde het wel met een schot van Nakamba en een aardige vrije trap van Van der Werff, die net niet op doel was.
Nadat Diks een derde treffer had voorkomen, waren er in de slotfase nog kansen voor Kashia en Diks. Thomas Oude Kotte had even daarvoor zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse gemaakt als vervanger van Ota.
Vitesse moet nu in het slot van de competitie nog vol aan de bak om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

PSV - Vitesse 2-0

1-0 Pröpper 13.
2-0 De Jong 70.
Opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Werff, Ota (90. Oude Kotte); Nakamba, Yeini (80. Baker), Qazaishvili; Rashica, Solanke, Oliinyk (57. Ibarra).
Reserves: Velthuizen, Brown, Ibarra, Oude Kotte, Lieftink, Zhang, Baker.