Nieuws

Wie zijn Spiderman, fossielen, bierdoppen of Barbie wil showen in Nijmegen: haast u!

NIJMEGEN - Wie zijn verzameling altijd al heeft willen tonen aan een groter publiek moet er snel bij zijn. Er zijn nog twee kasten beschikbaar van de 22 die vanaf vrijdag 22 april ingericht zijn in de Molenpoortpassage in Nijmegen.
De vitrinekasten moeten een tegenhanger vormen voor de leegstand in de Nijmeegse binnenstad en komen er op initiatief van MediaDrome. Dat is een pand in de Molenpoortpassage waar van alles te zien is op het gebied van televisie, film, games, musicals en strips.
Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het populairste plan dat tijdens de burgertop G1000 in Nijmegen werd gelanceerd; Power to the People.

Leegstand

Eén van de knelpunten in de Nijmeegse samenleving die tijdens die burgertop aan de orde kwamen is namelijk de toenemende leegstand in de binnenstad. Volgens de initiatiefnemers zijn nieuwe concepten, het ‘anders winkelen- denken’ noodzakelijk om binnensteden leefbaar te houden. 

Nederland verzamelland

Volgens Paul van den Heuvel van MediaDrome is Nederland een verzamelland:  'Er wordt van alles verzameld, van lucifersmerken tot schelpen en van Barbies tot chirurgisch gereedschap.' Het project is opgezet om ‘kinderen’ kennis te laten maken met het fenomeen ‘verzamelen.
Volgens Paul van den Heuvel kan verzamelen heel leerzaam zijn voor kinderen: 'Er is menig onderzoek gedaan naar de effecten van het verzamelen. Het komt erop neer, dat kinderen al vroeg bekend worden gemaakt met sparen, de waarde van iets kunnen inschatten, het mijn en dijn kunnen onderkennen.' 
Bij iedere vitrinekast die vanaf vrijdag in de Molenpoort staat, komt een verhaal: wanneer het verzamelen is begonnen, waarom voor deze verzameling is gekozen en wat het meest bijzondere item is.

Gezocht: Vierdaagseverzamelaar(s)

In de eerste verzamelkasten zijn onder meer verzamelingen te bewonderen over Lourdes, fossielen, Barbies, de Efteling, Spiderman, Tupperware, World Wrestling Federation en bierdoppen. Op dit moment zijn er nog twee kasten beschikbaar voor één of twee verzamelingen.
Wie nog een leuke, bijzondere, gekke, mooie of unieke verzameling heeft en die aan anderen wil laten zien kan zich aanmelden bij het winkeltje Tante Hannie in de Molenpoort. De initiatiefnemers zijn in het bijzonder op zoek naar een verzamelaar die zijn Vierdaagse verzameling wil tentoonstellen, vanwege de honderdste editie van het wandelfestijn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!