Nieuws

Burgemeester Gebben van Renkum stapt op na stapavond in Arnhem

Burgemeester Gebben van Renkum biedt zijn ontslag aan
Burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum stapt op. Gebben komt tot de conclusie dat de verstoorde verhoudingen, die waren ontstaan na het uitgaansincident op de Korenmarkt in Arnhem, niet meer hersteld kunnen worden.
RENKUM - Burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum stapt op. Gebben komt tot de conclusie dat de verstoorde verhoudingen, die waren ontstaan na het uitgaansincident op de Korenmarkt in Arnhem, niet meer hersteld kunnen worden.
Gebben (51) baseert zich op het onderzoek van Geert Jansen, die was aangesteld als verkenner in Renkum. Jansen bekeek in opdracht van Commissaris van de Koning Cornielje of de verhoudingen tussen burgemeester en de gemeenteraad hersteld kunnen worden.

Beschonken op de Korenmarkt

Burgemeester Gebben (VVD) ligt onder vuur sinds bekend is dat hij beschonken gezien werd op de Korenmarkt in Arnhem. Hij had toen bereikbaarheidsdienst. Als er bijvoorbeeld een ramp in zijn gemeente zou zijn gebeurd, had Gebben meteen moeten kunnen ingrijpen.
Gebben zei later tegen Omroep Gelderland dat hij niet wist dat hij bereikbaarheidsdienst had. 'Een wethouder had die dienst, maar was ziek. Waarschijnlijk heb ik tijdens de collegevergadering geroepen: dan doe ik het wel. Maar ik heb die vrijdag, anders dan normaal, niet mijn agenda doorgenomen.'

Burgemeester sinds 2007

Gebben werd in 2007 burgemeester van Renkum. In 2013 werd hij herbenoemd. Eerder was hij onder meer wethouder in Raalte.

CDA'er Bloemen wordt waarnemer

Gebben wordt voorlopig vervangen door de 67-jarige Hein Bloemen (CDA), oud-burgemeester van de gemeente Berkelland. Een nieuwe burgemeester zal waarschijnlijk over een klein jaar worden aangesteld.
De officiële mededeling van de gemeente Renkum:
  • Burgemeester Jean Paul Gebben biedt ontslag aan

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!