Nieuws

Kookt u graag voor een ander? Vul de deelbon in!

Wie een ander graag een plezier doet en ergens goed in is, kan zijn 'dienst' sinds dinsdag aanbieden via een zogenoemde deelbon. Op die dag start de deelbontiendaagse. De bonnen liggen onder andere in de weggeefkasten van Gelderland.
NIJMEGEN - Wie een ander graag een plezier doet en ergens goed in is, kan zijn 'dienst' sinds dinsdag aanbieden via een zogenoemde deelbon. Op die dag start de deelbontiendaagse. De bonnen liggen onder andere in de weggeefkasten van Gelderland.
Het is een initiatief van  Juul Martin en de Deelwinkel. 
De deelbon is een papieren bon waarop u kunt invullen wat u met plezier met of voor een ander zou willen doen. Iemand die dat van u wil krijgen neemt uw bon vervolgens mee en krijgt uw aanbod van jou.

Hond uitlaten

Iets koken, een lift geven, een hond uitlaten, het kan van alles zijn. 'Dit levert mooie ontmoetingen op en een meer verbonden samenleving', aldus de initiatiefnemer.
Van 19 tot en met 28 april staat Nederland in het teken van de deelbon. Tijdens de deelbontiendaagse opent er door het hele land, waaronder in Zutphen, Wageningen en Nijmegen  een tiental deelbonplekken waar u een deelbon kunt invullen.

Kuala Lumpur

'In een jaar tijd zijn er landelijk bijna 100 deelbonplekken opgestart en via onze Engelstalige website zijn er al plekken in Canada, Kuala Lumpur en zelfs Nepal. Mooi om te merken hoe graag mensen hun diensten willen delen met vreemden', aldus Juul Martin.
Alleen al in Nederland werden het afgelopen jaar duizenden bonnen ingevuld en verzilverd en is het concept overgenomen door onderwijsinstellingen, bibliotheken en bedrijven en Gelderland Helpt.  
Voor meer informatie over de deelbon: zie www.deelbon.nl