Nieuws

Nog drie grote finales voor Vitesse in race om fel begeerde play-offs

Vitesse in iets betere tijden
Vitesse heeft het zichzelf na de winterstop bijzonder lastig gemaakt. Het is hoogst onzeker of de Arnhemse club de play-offs om Europees voetbal haalt. Vitesse speelt nog drie finales, te beginnen dinsdag bij PSV.
ARNHEM - Vitesse heeft het zichzelf na de winterstop bijzonder lastig gemaakt. Het is hoogst onzeker of de Arnhemse club de play-offs om Europees voetbal haalt. Vitesse speelt nog drie finales, te beginnen dinsdag bij PSV.
Voor Vitesse breken de weken van de waarheid aan. Gezien de ambities en het beschikbare spelersmateriaal moet de ploeg van trainer Rob Maas zich plaatsen voor de nacompetitie om Europees voetbal. De druk is daarom groot nu zaterdagavond in het eigen Gelredome opnieuw dure punten werden gemorst. 

Spanning

Weer lukte het Vitesse niet om thuis te winnen. Tegen Heracles werd het 1-1. Een week eerder was ook het resultaat tegen ADO Den Haag onbevredigend (2-2), waardoor promovendus en aartsrivaal NEC zelfs over Vitesse heen wipte na de 2-1 winst zondag op Cambuur Leeuwarden. De spanning is daarom enorm bij de Arnhemse club.

Negende plaats is fataal

Voetballend gezien toonde Vitesse dan wel herstel, door het puntenverlies van de afgelopen weken is de club afgezakt naar de achtste plaats. Dat betekent nog play-offs, omdat de bekerfinale tussen de (veel) hoger geklasseerde clubs FC Utrecht en Feyenoord gaat. Maar een negende eindrangschikking houdt in dat Vitesse naast het toetje grijpt en dat het seizoen is mislukt.

Zwaar programma

Als morgenavond (dinsdag, 20.45 uur) in Eindhoven wordt verloren van PSV en PEC Zwolle wint een dag later de kraker tegen NEC, zakt de ploeg van Rob Maas naar die fatale negende plaats. Het verschil tussen PEC en Vitesse is op dit moment slechts één punt. Het programma van Vitesse lijkt behoorlijk zwaar. Behalve tegen PSV wordt op 1 mei nog tegen het sterke FC Utrecht en een week later in Enschede tegen FC Twente gevoetbald.