Nieuws

Mevrouw Visser (84) fietst samen met Tjallingii: 'Ik hoop dat ie aan me denkt tijdens de Giro'

VELP - 'Ik kan helaas niet zoveel meer met mijn lijf, maar ik ben zo blij dat ik op dit hippe ding kan!' Mevrouw De Boer vindt het heerlijk op de O-bike. Vandaag opende wielrenner Tjallingii, de enige Gelderse wielrenner die meedoet aan de Giro d'Italia, de fietsclub in ´t Jachthuis Velp.
Met enthousiast gelach en geklets komen de bejaarden in roze Giro shirts de zaal binnen, alleen Tjallingii is zonder roze shirt. 'In mijn zwartgele wielrenpak ben ik komen fietsen vandaag. De kleuren van Arnhem', grapt de topsporter. 

Een virtuele route

Op een hometrainer in zorginstelling 't Jachthuis Velp kunnen dementeerde ouderen vanaf maandag fietsen met een virtuele route. Door te trappen gaan de beelden die voor hun geprojecteerd worden in beweging. De ouderen kunnen kiezen waar ze willen fietsen. 
Mevrouw De Boer fietst langs de grachten van Amsterdam, haar geboortestad. Helaas gaat de O-bike vanmiddag weer weg, het is maar een voorbeeldmodel. De hometrainers blijven wel in het huis.
Iedere donderdag wordt er gefietst met de ouderen. Ook andere bewoners zijn enthousiast: 'Ik kijk altijd naar fietsen en nu word ik er zelf op gezet! Dat had ik nooit gedacht.'
Maarten Tjallingii heeft zijn fiets tussen de deelnemers gezet en fietst een rondje virtueel Arnhem met Riekje Visser (84). Ze is wel een beetje fan: 'We gaan hier op een groot scherm de Giro kijken, ik hoop dat ie aan mij denkt tijdens zijn rit.'