Nieuws

Hoe ging de fatale overval op Erik te Selle uit Winterswijk?

250 euro, een jas en een mobiele telefoon. Groter was de buit niet volgens justitie bij de fatale overval op Erik te Selle uit Winterswijk, bijna twee jaar geleden. Drie Moldaviërs worden verantwoordelijk gehouden voor de overval. De zaak tegen twee van hen diende maandag voor de rechter.
WINTERSWIJK - 250 euro, een jas en een mobiele telefoon. Groter was de buit niet volgens justitie bij de fatale overval op Erik te Selle uit Winterswijk, bijna twee jaar geleden. Drie Moldaviërs worden verantwoordelijk gehouden voor de overval. De zaak tegen twee van hen diende maandag voor de rechter.
Op 2 juli 2014 wordt Erik te Selle gevonden onder een zeil bij zijn huis aan de Groenloseweg. De 52-jarige aannemer is niet meer te redden. Zijn vrouw is in hun huis vastgebonden. Niet lang daarna wordt met haar bankpas 250 euro opgenomen door de pincode die zij heeft gegeven. 
Op het bericht van de fatale overval wordt met massale ontzetting gereageerd. De politie zoekt na de overval naar drie blanke mannen van in de 20 die een buitenlandse taal spreken. Het onderzoek lijkt in de eerste tijd na de moord te stokken.

Nieuw kassagebouw

De Winterswijker is behalve aannemer ook sponsor van voetbalclub FC Winterswijk. Bijna iedereen kende hem daar. Een grote wens van Te Selle gaat na zijn dood in vervulling: een splinternieuw kassagebouw voor de voetbalclub. De herdenkingsavond voor Te Selle bij de voetbalclub wordt massaal bezocht.
Er komen honderden tips binnen over de zaak. 'Zoveel tips heb ik in mijn 25-jarige carriere als woordvoerder bij de politie nog nooit meegemaakt', vertelt politiewoordvoerder Anton de Ronde eind 2014. Justitie belooft 10.000 euro uit te keren aan degene die met de gouden tip komt. 
Uiteindelijk worden drie mannen uit Moldavië aangehouden. De politie arresteert hen in Frankrijk, Rusland en Moldavië. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!