Nieuws

Droom komt uit voor zeven meisjes en een jongen: zwemmen als een zeemeermin in Beek

ARNHEM - Zwemmen als een zeemeermin. Het is een trend, aangewakkerd door de populaire jeugdserie H2O en de Disneyfilm De Kleine Zeemeermin. Zwemmen als een zeemeermin, dat is nu ook te leren in het zwembad op vakantiepark De Byvanck in Beek.
Volgens zwemschoolhouder Jolanda van der Meijden uit Lobith is het vooral voor veel meisjes een droom om als zeemeermin te kunnen zwemmen. Zondag was de eerste les. Zeven meisjes en één jongen meldden zich aan. 

Hard zwemmen met een vin

In de lessen leren de kinderen alle ins en outs van het zeemeermin zijn. Zij moeten wel minimaal zwemdiploma B hebben om mee te kunnen doen. Je leert ook hoe je het beste kunt zwemmen met een staart en hoe je langer onder water blijft. Daarnaast is ook belangrijk dat je veilig zwemt met zo'n staart. 'Als je het goed doet, ga je heel hard.'

Hot in Amerika

De lessenreeks wordt afgesloten met een diploma. Een staart kun je bij de zwemschool huren of kopen, maar kinderen kunnen ook een eigen staart meenemen. 'Ik bestel de staarten in Amerika, daar is het echt helemaal hot', vertelt Van der Meijden.