Nieuws

Afvalverwerker Duiven is protesterende medewerkers te slim af

DUIVEN - Ze zagen de bui al hangen bij afvalverwerker AVR in Duiven. De aangekondigde protestactie van afvalwegers werd daarom maandagochtend geen succes.
De medewerkers willen meer loon. Ze vinden dat ze aan het lijntje worden gehouden door hun werkgever. Daarom werd met vakbond FNV een stiptheidsactie gehouden. Ze hoopten dat een file zou ontstaan bij de afvalverwerker en op de toegangswegen.
Maar omdat de actie was aangekondigd hebben wagens hun afval afgelopen zaterdag al gebracht. 'We hebben enkele klanten gewaarschuwd', vertelt een woordvoerster. 'Zij hebben zelf hun conclusies getrokken.' 
Vakbond FNV geeft toe dat de opkomst niet is wat ze ervan had verwacht. 
Verslaggever George Borghouts was bij de protestactie in Duiven:

Betere cao

Inzet van de actie is een nieuwe, betere cao. Volgens bestuurders Ger Deleij van FNV Publiek Belang willen de werknemers meer loon, afspraken over banen, een minimum-cao en over duurzame inzetbaarheid.

Acties bij legen kliko's

Later deze week komen er ook stiptheidsacties bij het legen van kliko's. Bij inzamelingen wordt dan bijvoorbeeld alleen huisvuil opgehaald als het huisvuil en de kliko's volgens de regels worden aangeboden.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl