Nieuws

Geen ereplaatsen Gesink en Kelderman in Amstel Gold Race

BERG EN TERBLIJT - Robert Gesink uit Varsseveld en Wilco Kelderman uit Barneveld zaten mee in de finale van de Amstel Gold Race.
Maar het lukte beide wielrenners niet om ereplaatsen te behalen in de Limburgse koers die werd gewonnen door de Italiaan Enrico Gasparotto.
Gesink werd 23e en Kelderman had wel een verklaring voor zijn 30e plaats. "Ik zat mee voorin, maar zat klem met de sprint en kon niet vrijuit meesprinten. Robert zat ook niet echt goed, dat is balen. Ik rij komende week alleen de Waalse Pijl. Daar was ik vorig jaar tiende, dus die aankomst ligt me. Ik heb er wel zin in."
Maarten Tjallingii reed zijn laatste Amstel Gold Race, maar de 38-jarige Arnhemmer kneep na vijftig kilometer de remmen dicht. "Het was in het begin wel leuk, maar ik ben de hele week al aan het snotteren en hoesten. Ik bleef drie, vier keer volle bak in een hoeststuip hangen. Het leek alsof ik door een rietje aan het ademhalen was. Ik heb nog een paar keer jasjes aangepakt en gezorgd dat de jongens van voren konden blijven. Ik kom hier niet voor niets en wil elke keer laten zien dat ik er ben. Dit is voor mij teleurstellend, ik baal hier echt van. Zoals ik mij nu voel, ga ik volgende week niet starten in Luik."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!