Nieuws

Stiptheidsacties bij afvalbedrijven: zet je kliko goed aan de straat

Medewerkers van afval- en milieubedrijven gaan komende weken actie voeren. De acties beginnen maandag in de regio Duiven, waar de afvalverbrandingsinstallatie van AVR Duiven is gevestigd.
DUIVEN - Medewerkers van afval- en milieubedrijven gaan komende weken actie voeren. De acties beginnen maandag in de regio Duiven, waar de afvalverbrandingsinstallatie van AVR Duiven is gevestigd.
Het gaat om stiptheidsacties, waarbij werknemers hun werk precies volgens de regels gaan doen. Bij inzamelingen wordt bijvoorbeeld alleen huisvuil opgehaald als het huisvuil en de kliko's volgens de regels worden aangeboden, zoals met de handgreep naar de straat plaatsen en met de deksel dicht. Behalve deze stiptheidsacties gaan ook medewerkers van afvalverbranders, milieustraten en recyclingbedrijven actie voeren.
Inzet is een nieuwe, betere cao. Volgens bestuurders Ger Deleij van FNV Publiek Belang willen de werknemers een beter loon, afspraken over banen, een minimum-cao en over duurzame inzetbaarheid. Volgens hem wordt het personeel in de sector aan het lijntje gehouden door de werkgevers.
De FNV-bestuurder stelt, dat het personeel al flyers heeft uitgedeeld en handtekeningen opgehaald. Bovendien zouden de werkgevers al een ultimatum van de bond hebben laten passeren. De acties worden per week in een verschillende regio gevoerd.