Nieuws

Wielrenner Robert Gesink rijdt na Tour ook Vuelta

Robert Gesink rijdt dit jaar na de Ronde van Frankrijk ook de Ronde van Spanje. Dat meldde ploegleider Nico Verhoeven van LottoNL-Jumbo zaterdag in een persbericht, waarin de contractverlenging van de 29-jarige wielrenner uit Aalten werd bevestigd. © LottoNL-Jumbo
AALTEN - Robert Gesink rijdt dit jaar na de Ronde van Frankrijk ook de Ronde van Spanje. Dat meldde ploegleider Nico Verhoeven van LottoNL-Jumbo zaterdag in een persbericht, waarin de contractverlenging van de 29-jarige wielrenner uit Aalten werd bevestigd.
Gesink fietst ook de komende twee jaar nog voor Nederlandse ploeg uit de UCI WorldTour. 'We zijn trots dat hij heeft gekozen voor ons plan richting 2018. Dit seizoen hebben we duidelijke doelen voor hem uitgestippeld, met onder meer de heuvelklassiekers, Baskenland, Zwitserland, Tour de France en de Vuelta', aldus Verhoeven.
Gesink rijdt al zijn hele carrière voor de Nederlandse formatie, die eerst werd gesponsord door Rabobank en later door Belkin. Vorig jaar eindigde hij als zesde in de Tour de France. Die eindklassering haalde hij twee keer in de Vuelta. Komende zondag rijdt hij, voor het eerst sinds 2012, de Amstel Gold Race. In 2011 eindigde hij daar als negende, in 2009 werd hij derde.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!