Nieuws

Deze berichten werden deze week het meest gelezen

ARNHEM - Welke berichten zijn deze week het meest gelezen op gld.nl en op de app van Omroep Gelderland? Zoals iedere zaterdag een overzicht.

Eenzaam meisje van 3 belt 112

Drie jaar oud en de hele dag alleen thuis. Een meisje uit Winterswijk had er genoeg van en belde 112. Ze wist de politie ook nog te vertellen waar ze woonde. Wijkagent Willem Saris: 'We komen daar, op de Europalaan, aan en er staat in de deuropening een kind met een telefoon in haar hand. Dan kijk je rond in de flat en zie je dat er inderdaad niemand anders aanwezig is.'
In de mobiele telefoon die het kind in haar handen heeft, weten de agenten het nummer van de moeder te vinden. Die blijkt aan het winkelen te zijn. 'We hebben haar gevraagd zo snel mogelijk naar de flat te komen.' Voor het meisje had de dag toch nog een positief einde: ze kreeg een traumabeer van de politie. Voor het gezin is Jeugdzorg ingeschakeld.

Vrachtwagenchauffeur komt om op N348

Een ernstig ongeval op de N348 bij Zutphen donderdagmiddag. Een vrachtwagenchauffeur kwam om het leven bij een frontale aanrijding met een andere truck. De weg was tot vrijdagochtend vroeg dicht. 

Hagelbuien teisteren verkeer op A1

Hagelbuien ontregelden woensdagmiddag het verkeer op de A1. Weggebruikers hadden er vooral last van tussen Barneveld en Amersfoort. Op het hoogtepunt stond het verkeer stil tussen Stroe en Hoevelaken over een lengte van 10 kilometer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!