Nieuws

De Graafschap pakt op valreep nuttig punt tegen Twente

DOETINCHEM - De Graafschap heeft op de valreep nog een punt weten te pakken thuis tegen FC Twente. Het werd 1-1 op de uitverkochte Vijverberg.
De marge met hekkensluiter Cambuur is nu vergroot tot twee punten. De Friezen spelen zondag uit tegen NEC.
De Graafschap oogde nerveus in het begin. Twente was direct dreigend via sterspeler Ziyech, maar Hidde Jurjus pakte zijn rollertje. Vincent Vermeij deed iets terug aan de andere kant, hij raakte zelfs de paal. En na goed werk van Cas Peters schoot Andrew Driver met zijn mindere rechterbeen, Marsman kon redden. De Engelsman had ook bijna succes met een boogbal van afstand. Na geknoei achterin bij De Graafschap kon Schilder de bal vanaf de achterlijn voor geven, maar niemand raakte de bal.
De wedstrijd raakte meer in evenwicht. De Graafschap kreeg meer controle en had in Driver een aanjager. Maar plotseling viel de 0-1. Cabral kreeg te veel ruimte om naar binnen te komen en haalde uit.
Meteen daarop had Youssef El Jebli vrije doortocht aan de andere kant, maar hij schoof de bal naast. De Graafschap was toch wel aangeslagen en Twente kon de bal in alle rust rondspelen. In de rust liep Bryan Smeets zich warm en hij kwam het veld in voor de zwakke Karim Tarfi.
De Graafschap begon furieus aan de tweede helft, maar de nauwkeurigheid ontbrak. In de counter sloeg Ziyech bijna toe, maar Jurjus griste de bal van zijn voeten. Een pegel van Smeets kwam op de vuisten van Marsman terecht. Maar het ging helemaal mis toen Jeroen Tesselaar eerst geel kreeg voor een onbesuisde overtreding en even later direct rood na weer een wilde charge.
Met tien man bleef de thuisclub het proberen, maar Twente kreeg meer ruimte. Met spits Piotr Parzyszek voor middenvelder Mark Diemers werd nog meer risico genomen. Maar De Graafschap kwam er niet meer door. Twente was vooral bezig met tijdrekken. En vier minuten voor tijd viel toch nog de 1-1. Een bal bleef hangen in het strafschopgebied en Parzyszek wist daar wel raad mee.
Opstelling: Jurjus; Will, Pröpper, van de Pavert, Tesselaar; Tarfi, (Smeets), Diemers, (Parzyszek), El Jebli, (Koolhof), Driver; Vermeij, Peters.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!