Nieuws

Her en der wat glibberig tijdens Bloesemtocht

GELDERMALSEN - De 24ste Nationale Rode Kruis Bloesemtocht zit erop. Het was volgens de organisatie her en der wat glibberig, maar dat leidde niet tot onveilige situaties. 'Mensen hebben het naar hun zin, ondanks dat het af en toe wat druppelt', zei Arjan Heikoop van de organisatie.
De eerste lopers gingen zaterdag om 7.00 uur van start in Geldermalsen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Er waren dit jaar 28.040 deelnemers. Een daling in vergelijking met 2015. Toen deden 31.515 wandelaars mee; een record. Ze brachten toen 101.600 euro bij elkaar. Het bedrag van dit jaar is nog niet bekendgemaakt.

Modderig

Vanwege de overvloedige regenval van vrijdag was het parcours op een paar plekken aangepast. Zo stelde de organisatie omleidingen in en strooide ze op modderige stukken grind. 
De wandelaars gingen onder meer over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en naar Fort Asperen in het uiterste westen van Gelderland. Deelnemers konden kiezen tussen 8, 11, 15, 16, 20, 25, 30 en 40 kilometer. 'De 40 kilometerroute is een mooie voorbereiding op de Vierdaagse', weet marsleider Hans van Kranenburg.' 
Verslaggever Vera Eisink sprak met enkele deelnemers, onder anderen een man die voor de twaalfde keer meeloopt:

BloesemRun

Vrijdagavond was er voor de eerste keer een BloesemRun, een recreatieve loop van 11 kilometer die net als de Bloesemtocht startte op het veilingterrein van de Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. De lopers gingen twee keer over de Linge via pontonbruggen die 's middags werden gelegd door de landmacht. Er waren 250 deelnemers.

Is er bloesem?

'Er is gelukkig wat bloesem', zei de marsleider. 'Zeker als het zonnetje komt, is het genieten.' Op dit moment bloeien vooral de kersen- en pruimenbomen. De peer komt langzaamaan in bloei, op de appelbloesem is het nog even wachten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!