Nieuws

Kan tennisster Richèl Hogenkamp uit Doetinchem weer stunten?

Richèl Hogenkamp
Tennisster Richèl Hogenkamp uit Doetinchem komt komen weekeinde uit in het enkelspel voor het Nederlandse Fed Cup-team. Frankrijk is de tegenstander in de halve finales van het landentoernooi. © ANP
DOETINCHEM - Tennisster Richèl Hogenkamp uit Doetinchem komt komen weekeinde uit in het enkelspel voor het Nederlandse Fed Cup-team. Frankrijk is de tegenstander in de halve finales van het landentoernooi.
Hogenkamp moet het zaterdag in het Franse Trézalé  opnemen tegen Kristina Mladenovic, de nummer 28 van de wereld. Hogenkamp staat zelf 139e op de wereldranglijst.
Zondag is Caroline Garcia (45e van de wereld) de tegenstander van Hogenkamp. Kiki Bertens speelt de andere enkelpartijen. Cindy Burger en Arantxa Rus zullen het dubbelspel spelen.

Grote verrassing

Eerder dit jaar zorgde Oranje voor een grote verrassing door Rusland te verslaan. Hogenkamp stuntte toen door van Svetlana Kuznetsova te winnen in de langste enkelpartij uit de geschiedenis van de Fed Cup. Kuznetsova is nu de nummer 13 van de wereld.
Nederland stond in 1997 voor het laatst in de halve eindstrijd van de Fed Cup. De tennissters reikten dat jaar tot de finale, waarin Frankrijk te sterk bleek.