Nieuws

Eibergen moet 'Berkelbeach' krijgen.

Voormalige burgemeesterswoning in centrum van Eibergen
Het centrum van Eibergen krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Het hele plan kost bijna 6 miljoen euro. De gemeenteraad van Berkelland, waar Eibergen onder valt, moet nog instemmen met het voorstel. © Omroep Gelderland
EIBERGEN - Het centrum van Eibergen krijgt de komende jaren een flinke opknapbeurt. Het hele plan kost bijna 6 miljoen euro. De gemeenteraad van Berkelland, waar Eibergen onder valt, moet nog instemmen met het voorstel.
De plannen voor het centrum zijn gemaakt en bedacht door de Task Force Eibergen, een werkgroep van centrumgebruikers en inwoners. Omdat in veel plaatsen - en dus ook in Eibergen - de centrumvoorzieningen onder druk staan, is een nieuwe impuls volgens de gemeente nodig.
Het is onder andere de bedoeling dat de Brink autoluwer wordt gemaakt en er meer parkeerplaatsen komen op andere plekken. Daarnaast moet een deel van de Berkelkade worden ingericht als strand; Berkelbeach. Ook krijgt het centrum nieuwe bestrating, nieuwe verlichting en nieuwe beplanting. 
Met de plannen is een totaalbedrag van 5.750.000 euro gemoeid. Het grootste deel komt voor rekening van de gemeente.Via subsidieverwerving wordt gerekend op een bedrag van in totaal 1.500.000 euro.
Verwacht wordt dat er dit jaar al wordt begonnen met de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen. Over drie jaar moet de opknapbeurt van het Eibergse centrum klaar zijn.