Nieuws

Herdenkingsplek voor overleden Duran op Graafschap College Doetinchem

DOETINCHEM - De vlaggen hangen halfstok op het Graafschap College in Doetinchem. Ook is een herdenkingsplek ingericht voor de 17-jarige Duran. De student werd plotseling onwel tijdens het ochtendappel en stierf dezelfde dag in het ziekenhuis.
100 leerlingen waren er getuige van. Opleidingsmanager Stella Mutsaers: 'Dan moet je heel snel handelen om niet de boel op stelten te zetten. Uiteindelijk hebben we de leerlingen naar de achterkant van het gebouw gebracht en daar uitgelegd wat er gebeurd was.'
Duran volgde de opleiding Veiligheid & Vakmanschap, een vooropleiding voor Defensie. Docenten en medeleerlingen begrijpen er niets van, Duran was een enthousiaste en sportieve student.

'Dit hoort niet en dit mag niet'

'Het heeft een enorme impact', vertelt Mutsaers. 'Het is onbeschrijfelijk verdrietig en we moeten alle zeilen bijzetten om het in goede banen te leiden. Dit hoort niet en dit mag niet. Zo staan we er eigenlijk allemaal in.'
Op zijn Facebookpagina staan foto's van Duran in legertenue, de naam op de borst. De 120 leerlingen van de opleiding gaan binnenkort op stage bij Defensie. De school verzekert dat er mensen klaarstaan voor leerlingen die behoefte hebben aan een luisterend oor. 

Verongelukt

Het is de tweede keer in korte tijd dat het Graafschap College in Doetinchem rouwt om overleden studenten. De 19-jarige Max en de 18-jarige Nieck-Jan van de opleiding Techniek & Informatica raken in september zwaargewond als ze in Doetinchem met een auto tegen een boom rijden. De twee overlijden later in het ziekenhuis.
Bij de uitvaart van Max werd de rouwauto begeleid door een colonne BMW's. 
Omroep Gelderland maakte de volgende reportage:
Het Graafschap College heeft bijna 9.000 studenten verspreid over meerdere locaties. De hoofdvestiging staat in Doetinchem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!