Nieuws

Kantoormeubelbedrijf Ahrend schrapt banen maar investeert in Culemborg

Kantoormeubelbedrijf Koninklijke Ahrend schrapt 89 banen in Nederland. Dat gaat grotendeels in het komende jaar plaatsvinden. Gek genoeg is deze reorganisatie goed nieuws voor de afdeling in Culemborg. © Wiki commons
CULEMBORG - Kantoormeubelbedrijf Koninklijke Ahrend schrapt 89 banen in Nederland. Dat gaat grotendeels in het komende jaar plaatsvinden. Gek genoeg is deze reorganisatie goed nieuws voor de afdeling in Culemborg.
Ahrend brengt de werkzaamheden in Zwanenburg en Leerdam namelijk over naar Culemborg en Sint-Oedenrode (Noord-Brabant). Het bedrijf investeert om die reden de komende tijd 1,4 miljoen euro in de locatie in Culemborg voor de renovatie van de showroom en modernisering van machines. Ook komen er daar tien arbeidsplaatsen bij. 
In april volgend jaar moet de reorganisatie zijn afgerond. Ahrend zegt zijn best te doen om de betrokken werknemers die ontslagen worden naar nieuw werk te begeleiden. De nieuwe situatie zal geen effect hebben op de schoolmeubelactiviteiten van de sociale werkplaats Presikhaaf, die vorig jaar zijn overgenomen. 

Kostenniveau verlagen

De maatregelen zijn een gevolg van de veranderende eisen die aan de werkomgeving worden gesteld. Om de productie en logistiek daarop aan te passen en het kostenniveau verder te verlagen, is de reorganisatie nodig, aldus het meubelbedrijf. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!