Nieuws

Universiteit belaagd door fraudemails

Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit (RU) zijn deze week lastiggevallen met phishing mails over een 'volle mailbox' en 'fouten in uw account'. Volgens studentenblad ANS probeert de afzender van de mails mensen over te halen hun wachtwoord in te vullen.
NIJMEGEN - Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit (RU) zijn deze week lastiggevallen met phishing mails over een 'volle mailbox' en 'fouten in uw account'. Volgens studentenblad ANS probeert de afzender van de mails mensen over te halen hun wachtwoord in te vullen.
De beveiliging van de RU zou melding hebben gekregen van vijf studenten die hun wachtwoord opgaven via een link in de e-mail. Hun accounts werden toen gebruikt om meer e-mailadressen te achterhalen om zowel intern als extern massaal spam te versturen.

Blokkade universiteitsmail

In theorie hadden de criminelen via de accounts van de getroffen studenten toegang tot RU-programma's als BlackBoard en Osiris, maar in de praktijk zouden ze daar niets mee hebben gedaan. Volgens de universiteitsbeveiliging kunnen de daders nauwelijks worden achterhaald en het geeft overlast omdat de e-mail van de RU tijdelijk op de zwarte lijst kwam te staan bij providers en andere organisaties.
Afbeelding: Flickr.com