Nieuws

Twee mannen in Arnhem opgepakt met vuurwapen en vijf kilo hennep

De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag in de wijk Vredenburg twee mannen aangehouden. Het duo was in het bezit van vijf kilo hennep. Ook had één van de twee personen een vuurwapen en munitie bij zich. © Facebookpagina politie Arnhem-Zuid
ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag in de wijk Vredenburg twee mannen aangehouden. Het duo was in het bezit van vijf kilo hennep. Ook had één van de twee personen een vuurwapen en munitie bij zich.
De politie ontving via Meld Misdaad Anoniem een tip over een sterke hennepgeur. Agenten gingen in burgerkledij op onderzoek uit. Eenmaal op de locatie aangekomen zagen zij twee mannen met enkele vuilniszakken sjouwen.
Toen de politie op de locatie hennep rook, werd het duo aangesproken. In de zakken bleken gedroogde henneptoppen te zitten. Bij het fouilleren vonden de agenten ook een vuurwapen en munitie.

Op herhaling?

Opvallend detail was dat de politie eind 2015 op dezelfde locatie een hennepkwekerij ontdekten en ontmanteld hebben. Het is niet bekend of beide zaken iets met elkaar te maken hebben.