Nieuws

Syrische statushouders koken met werkgevers in Wijchen

WIJCHEN - Werkgevers en Syrische statushouders koken en eten vandaag samen in Wijchen. Doel is de twee partijen bij elkaar te brengen. Want nogal wat statushouders willen zich nuttig maken en werken. En werkgevers kunnen altijd talent gebruiken.
De 25 Syriërs van vandaag, hebben allemaal een verblijfsstatus. Dat betekent dat ze in ieder geval 5 jaar in Nederland mogen blijven. Een groep van 5 Syriërs kookt samen met 5 werkgevers een maaltijd voor in totaal 50 statushouders en werkgevers. Dat gebeurt in het Kookcollege.
De bijeenkomst is op initiatief van het Economisch Collectief Nijmegen en Vluchtelingenwerk Oost Nederland in Wijchen. Tijdens een Samen koken bijeenkomst in het Kookcollege van Vluchtelingenwerk in februari ontstond het idee van een toevallig bezoekende werkgever om deze vorm te gebruiken om met elkaar kennis te maken. Zo ontstond het idee om lekker samen eten te combineren met een doelgerichte kennismaking. Mensen met een verblijfsstatus en verschillende achtergronden, die redelijk tot goed de taal beheersen en graag werkervaring willen gaan opdoen zijn via Vluchtelingenwerk uitgenodigd.