Nieuws

Apeldoorner krijgt 1,5 jaar cel voor chantage restauranthouder met seksfoto

Een man uit Apeldoorn (32) moet van de rechter 1,5 jaar de cel in voor het chanteren van een restauranthouder uit Apeldoorn. Een man uit Deventer (29) moet twee jaar de cel in voor afpersing en chantage van dezelfde restauranthouder. © Pixabay
ARNHEM - Een man uit Apeldoorn (32) moet van de rechter 1,5 jaar de cel in voor het chanteren van een restauranthouder uit Apeldoorn. Een man uit Deventer (29) moet twee jaar de cel in voor afpersing en chantage van dezelfde restauranthouder.
De mannen hebben jarenlang de restauranteigenaar geld afhandig gemaakt door hem te chanteren met het verspreiden van een foto van zijn geslachtsdeel, die hij naar een minderjarige afwashulp had gestuurd.

Afpersing

De man uit Deventer heeft de restauranthouder niet alleen gedreigd om de foto openbaar te maken, maar hem (en een werknemer van het restaurant) ook bedreigd met geweld. Daarnaast vroeg de man uit Deventer aan anderen om de restauranthouder hem geld afhandig te maken in ruil voor bescherming. Daarom is hij ook veroordeeld voor afpersing.
De Apeldoornse man is veroordeeld voor afdreiging (afpersing, maar zonder geweld of bedreiging met geweld) en het bedreigen van een politieagent met de dood. Dit deed hij telefonisch, vanuit de gevangenis.

'Kogel op tafel'

De mannen bedreigden de restauranthouder door met imposant uitziende mannen in zijn restaurant te komen, dreigende teksten te uiten en zelfs een kogel op tafel te leggen. De restauranteigenaar noemde het versturen van een foto van zijn geslachtsdeel 'ontzettend stom.'

Schadevergoedingen

Beide veroordeelde mannen moeten ook een schadevergoeding betalen. De man uit Deventer 6.500 euro, de man uit Apeldoorn 1.500 euro. De Apeldoorner heeft zich dan wel niet schuldig gemaakt aan afpersing, maar hij is wel als eerste begonnen met het chanteren. Daarom straft de rechter hoger dan door de officier van justitie is geëist (één jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk).

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!