Nieuws

N348 bij Zutphen nog dicht na dodelijk ongeval

ZUTPHEN - Bij een ernstig ongeval op de N348 bij Zutphen is donderdagmiddag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Een andere trucker en een automobiliste raakten gewond. De weg is afgesloten, de bergingswerkzaamheden duren al de hele middag en avond.
Volgens politiewoordvoerder Paul Koetsier begon het ongeval op de 50km-weg met een frontale botsing tussen twee vrachtwagens. De achteropkomende automobiliste kon niet op tijd remmen en raakte daardoor ook betrokken bij het ongeval.
Onze verslaggever was bij de berging die nog tot diep in de nacht duurde: 
Verslaggever Marc Loeven meldde eerder dat hij één cabine van een vrachtauto ziet die helemaal in elkaar gedrukt is. De cabine van de andere vrachtauto was helemaal afgescheurd. 'Het is niet te zien welk stuk waar bijhoort. De personenauto in de berm lijkt er goed vanaf gekomen te zijn.'
Paul Koetsier vertelt op Radio Gelderland dat een van de slachtoffers is overleden:

Bekneld

Volgens Koetsier zaten de vrachtwagenchauffeurs enige tijd bekneld in hun cabine. De brandweer heeft ze eruit gehaald. Een van de truckers overleed ter plaatse. De ander raakte zwaargewond en is overgebracht naar het Radboudumc. Hun identiteit is nog niet bekend.
De automobiliste is per ambulance voor controle naar een ziekenhuis gebracht. 
De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!