Nieuws

'Dit jaar al glasvezel in delen van Noord-Veluwe'

De eerste van totaal 40.000 aansluitingen in het buitengebied van de Veluwe hebben dit jaar glasvezel. Dat verwacht Stichting Breedband Noord Veluwe.
NUNSPEET - De eerste van totaal 40.000 aansluitingen in het buitengebied van de Veluwe hebben dit jaar glasvezel. Dat verwacht Stichting Breedband Noord Veluwe.
De stichting heeft overeenstemming bereikt met glasvezelbedrijf CIF voor de aanleg van snel internet maar moet nog wel overeenstemming bereiken met veel gemeenten. Eerder werd bekend dat CIF ook in de Achterhoek aan de slag wil.
Samen met CIF is de stichting in gesprek met de Regio Noord-Veluwe (Oldebroek, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Ermelo, Putten). Dat moet leiden tot afspraken over onder meer vergunningen, leges en graafdieptes. Ook de gemeenten Hattem, Heerde, Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst doen mee, melden de initiatiefnemers.
De burgemeester van Oldebroek ziet de toekomst zonnig in:
Aannemers brengen de komende maanden in kaart hoeveel kilometer glasvezel nodig is. De stichting wil de aanleg zo efficiënt mogelijk realiseren, omdat dan de kosten per aansluiting lager zijn.
Eind 2018 moet de aanleg van glasvezel op het Veluwse platteland voltooid zijn.

Zie ook:

  • Website Stichting Breedband Noord Veluwe
  • Wie is CIF?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!