Nieuws

Zes verdachten horen 88 jaar cel eisen voor moord op Yvon Pfaff uit Ochten

De vermoorde Yvon Pfaff
Het Openbaar Ministerie heeft 19 jaar cel geëist tegen de 37-jarige man uit Maurik die ervan wordt verdacht Yvon Pfaff uit Ochten te hebben doodgeschoten. Ook de andere verdachten hoorden in de rechtbank in Den Bosch jarenlange celstraffen tegen zich eisen, in totaal gaat het om 88 jaar.
'S-HERTOGENBOSCH - Het Openbaar Ministerie heeft 19 jaar cel geëist tegen de 37-jarige man uit Maurik die ervan wordt verdacht Yvon Pfaff uit Ochten te hebben doodgeschoten. Ook de andere verdachten hoorden in de rechtbank in Den Bosch jarenlange celstraffen tegen zich eisen, in totaal gaat het om 88 jaar.
De hoofdverdachte uit Maurik speelde volgens het OM een cruciale rol in wat volgens de officier van justitie 'een lafhartige moord' was. Ook wordt de man aangerekend dat het lichaam van Pfaff ernstig verminkt werd aangetroffen. Tijdens het proces gaf de man volgens de officier van justitie geen enkele reden om tot een gematigde straf te komen.
De 49-jarige Pfaff werd in 2014 dood gevonden in zijn uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel. Uit onderzoek bleek dat de inwoner van Ochten niet door de brandstichting om het leven was gekomen, hij was eerder om het leven gebracht. Het lichaam van Pfaff was door de brandstichting grotendeels verkoold.

Tientallen jaren cel

Tegen de 41-jarige man uit Den Bosch, in de visie van het OM de initiator van het geheel, is ook 19 jaar cel geëist. Hij zou het wapen hebben geleverd en zou actief betrokken zijn geweest bij de brandstichting. De enige vrouwelijke verdachte in het geheel, een 32-jarige vrouw, hoorde 18 jaar tegen zich eisen.
Zij was volgens het OM het lokaas in het geheel en heeft fors geweld op het slachtoffer uitgeoefend. De officier van justitie sprak van een bikkelharde vrouw die haar hand niet omdraait voor misleiding, bedrog en geweld.

Medeplegers en medeplichtige

Tegen twee broers (35 en 40 jaar oud) van de schutter is 14 jaar celstraf geëist. Ze zouden medeplegers zijn bij de moord en de brandstichting. De laatste verdachte, een 39-jarige inwoner van Druten, is volgens het OM medeplichtig aan de moord en de brandstichting. Hij hoorde vier jaar cel eisen.
De verwachting is dat de rechtbank op 23 mei uitspraak doet.