Nieuws

Mogelijk hotel in Broederenklooster Zutpen

Er komt mogelijk een hotel in het Broederenklooster in Zutphen. Volgens de gemeente Zutphen is er een serieuze kandidaat die het pand wil herontwikkelen tot hotel. Daarvoor moet wel eerst een haalbaarheidsonderzoek gedaan worden. © Google Streetview
ZUTPHEN - Er komt mogelijk een hotel in het Broederenklooster in Zutphen. Volgens de gemeente Zutphen is er een serieuze kandidaat die het pand wil herontwikkelen tot hotel. Daarvoor moet wel eerst een haalbaarheidsonderzoek gedaan worden.
Het Broederenklooster is al lange tijd onderwerp van discussie. De gemeente Zutphen wilde van het monumentale pand een cultuurcluster maken met onder andere twee musea en een bieb. De invulling van het pand maakte zelfs een vorming van een coalitie na de verkiezingen onmogelijk. Uiteindelijk koos de gemeente ervoor om van het voormalige  opleidingsinstituut voor rechters en officieren van justitie een cultuurcluster te maken.
Voor het Broederenklooster moest een nieuwe bestemming gevonden worden. Een kwartiermaker heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan. Volgens de gemeente is een hotel een goede invulling voor het pand en kan het de stad een economische impuls geven. Het haalbaarheidsonderzoek moet in september klaar zijn. Naast een hotel, is ook een centrum voor sociaal ondernemerschap mogelijk. Ook daar wordt de komende tijd verder onderzoek naar gedaan.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!