Nieuws

Nijmegen weigert geheime documenten Hilckmann openbaar te maken

De gemeente Nijmegen weigert vooralsnog inzage te geven in het dossier van slachterij Hilckmann uit Nijmegen. Omroep Gelderland had via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) gevraagd om openbaarmaking van een groot aantal documenten.
ARNHEM - De gemeente Nijmegen weigert vooralsnog inzage te geven in het dossier van slachterij Hilckmann uit Nijmegen. Omroep Gelderland had via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) gevraagd om openbaarmaking van een groot aantal documenten.
In een brief laat de gemeente weten dat de door de omroep gevraagde documenten voorlopig geheim blijven. Dit om te voorkomen dat de financiële belangen van de gemeente worden geschaad, nu Nijmegen in een gerechtelijke procedure is beland met Hilckmann.
'Op dit moment zijn wij met de eigenaren van het Slachthuis Nijmegen verwikkeld in een gerechtelijke procedure en verstrekking en publicatie van de verder door u gevraagde documenten schaden onze belangen in deze procedure en hebben nadelige gevolgen voor de financiële positie van de gemeente Nijmegen.' 

Kort geding in rechtbank

Morgen dient voor de rechtbank van Arnhem een kort geding. De gemeente Nijmegen wil weten wat er met 21 miljoen euro publiek geld is gebeurd. Dit geld was bedoeld voor de verhuizing van het bedrijf naar het Brabantse Haps, bij Cuijk. Nijmegen wil een nieuwe woonwijk bouwen op de plek waar Hilckmann nu zit. Een maand geleden kondigde Hilckmann plots aan de zaak te sluiten. Verhuizing naar Haps was financieel niet meer haalbaar. Alle werknemers van het bedrijf zijn inmiddels ontslagen.
Het bedrijf weigert in gesprek te gaan met de gemeente Nijmegen. Die wil nu via de rechter te weten komen wat er met de 21 miljoen euro is gebeurd.
Omroep Gelderland zal bezwaar aantekenen tegen de beslissing van de gemeente het dossier geheim te houden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!