Nieuws

Bronckhorst wil dat er huizen gekocht worden voor statushouders

De gemeente Bronckhorst wil dat twee woningcorporaties huizen kopen om zo onderdak te kunnen regelen voor statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning).
HENGELO - De gemeente Bronckhorst wil dat twee woningcorporaties huizen kopen om zo onderdak te kunnen regelen voor statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning).
De Achterhoekse gemeente is in gesprek met ProWonen en Sité over de aankoop van de huizen. Daarnaast worden vrijkomende huurhuizen ingezet om vluchtelingen met een verblijfsvergunning onderdak te bieden. Het gaat volgens de gemeente om een beperkt aantal huizen. De wachtlijsten voor woningzoekers worden niet langer, zegt de gemeente in een persbericht. 
Bronckhorst wil op deze manier voldoen aan de taakstelling. Het Rijk verplicht gemeenten om een bepaald aantal statushouders te vestigen. Bronckhorst zegt voor 2016 op schema te liggen voor deze taakstelling.
De gemeente kijkt ook nog of er tijdelijke huizen kunnen komen of dat statushouders in leegstaande kantoren gehuisvest kunnen worden. 
In de gemeente Berkelland kocht ProWonen onlangs ook huurhuizen voor statushouders.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!