Nieuws

Hoe is het nu met de vestigingen van V&D en La Place in Gelderland?

De vestiging in Arnhem: leeg, leeg, leeg
Het einde van V&D is nu écht in zicht. Na 22 april is geen enkele Gelderse vestiging meer open. De laatste weken waren de vijf vestigingen van het failliete warenhuis in Gelderland tijdelijk weer open om de overgebleven voorraad te slijten.
ARNHEM - Het einde van V&D is nu écht in zicht. Na 22 april is geen enkele Gelderse vestiging meer open. De laatste weken waren de vijf vestigingen van het failliete warenhuis in Gelderland tijdelijk weer open om de overgebleven voorraad te slijten.
De vestigingen in Doetinchem en Ede waren dinsdag uitverkocht, meldt de site van V&D.
De laatste spullen gaan de laatste dagen voor een habbekrats over de toonbank, met kortingen tot 90 procent. Daar moet je als klant wel wat voor overhebben... 
Dat de vestigingen in Ede en Doetinchem als eerste zijn uitverkocht is geen grote verrassing. Die vestigingen werden niet meer bevoorraad, de V&D's in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen wél.
Hoe staat het er nu voor?

Arnhem

Het filiaal van V&D in Arnhem gaat deze week dicht. In de winkel zijn nu vooral lege schappen te zien. Vrijdag gaat de sleutel van het pand naar sportkleding- en modeketen Topshelf. 
In het begin maakt Topshelf alleen gebruik van de onderste twee verdiepingen. Later komen daar ook andere etages bij. Restaurant La Place in Arnhem gaat op 1 mei weer open.

Nijmegen

De planning is dat V&D in Nijmegen komende vrijdag de deuren sluit. Wat er met het pand gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Eigenaar IEF Capital zegt dat er wordt gepraat met verschillende belangstellenden, maar wie dat zijn blijft voorlopig geheim. 

Apeldoorn

De planning is dat de V&D in Apeldoorn tot vrijdag 22 april openblijft. Of dat zolang gaat duren, is de vraag. De eigenaar van het pand zegt dat hij het niet precies weet, maar verwacht dat hij een of twee dagen van tevoren wordt ingelicht.

Doetinchem en Ede

Het is de vraag wat er in de panden van V&D in Doetinchem en Ede komt. Het is niet duidelijk of kopers of huurders zich hebben gemeld.
Wat er gebeurt met La Place in Ede is wel duidelijk: onder de hamer. Donderdag gaat de veiling van restaurantspullen van start bij veilinghuis BVA Auctions. Dat gaat van frietsnijder tot kinderstoel en van bloempotten tot de slagroommachine. 
De veiling gebeurt via internet, legde Rob Meijer van het veilinghuis uit op Radio Gelderland:
De La Place-vestigingen die niet in een V&D waren gevestigd werden eerder al overgenomen door Jumbo. In Gelderland gaat het dan om onder meer om de filialen langs de A50 (De Somp, Klarenbeek) en de A2 (Bruchem).
De heropening van de winkels zorgde eind vorige maand voor een stormloop op de restanten, zoals op deze beelden uit Ede is te zien.