Nieuws

Gelderse VVD: ganzen gevaar voor verkeer, geen broedplaats naast snelweg

Naast de snelweg moeten geen broedplekken voor ganzen liggen, als daardoor de verkeersveiligheid in gevaar komt. Dat vindt de Gelderse fractie van de VVD in Provinciale Staten.
KAPEL AVEZAATH BUREN - Naast de snelweg moeten geen broedplekken voor ganzen liggen, als daardoor de verkeersveiligheid in gevaar komt. Dat vindt de Gelderse fractie van de VVD in Provinciale Staten.
In maart vlogen in korte tijd vier ganzen door de ruit van een passerende auto op de A15. En volgens de coördinator van de wildbeheer-eenheid Midden-Betuwe wordt er nu elke dag wel een dode gans langs de snelweg gevonden.
Met behulp van schermen proberen Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer er nu voor te zorgen dat de ganzen hoger vliegen om zo botsingen te voorkomen.

Hoger overvliegen

Maar ook langs de A325 verwacht de wildbeheereenheid botsingen. Langs de snelweg komt tussen Arnhem en Elst zo'n 500 hectare moerasgebied. 'Je moet goed nadenken of je dat wel wil, zo dicht langs de snelweg', zegt Anja Prins, statenlid van de VVD.
'Probeer dan een soort van veiligheidszone aan te leggen, verder van de snelweg, zodat de ganzen niet zo laag overvliegen.'
De VVD heeft nu vragen gesteld aan de bestuurders van de Provincie Gelderland. De partij wil weten waarom de natuurgebieden zo dicht langs de snelweg komen te liggen, en of dit nog veranderd kan worden. Ook hoopt de VVD dat er overleg komt met het ministerie over de situatie langs de A15.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!