Arnhem

Tandenpoetsen leerden Arnhemmers van 'Menthol', een zwarte zakenman

Menthol op de Markt in Arnhem
Hij heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina: Joseph Sylvester, bijgenaamd Menthol. De zwarte zakenman liet onder meer in Arnhem mensen kennismaken met tandpasta. Nu verschijnt opnieuw een boek over de 'redder van uw tanden'. © via Frank Krake
ARNHEM - Hij heeft zelfs een eigen Wikipedia-pagina: Joseph Sylvester, bijgenaamd Menthol. De zwarte zakenman liet onder meer in Arnhem mensen kennismaken met tandpasta. Nu verschijnt opnieuw een boek over de 'redder van uw tanden'.
Sylvester was een attractie in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, onder meer op de Markt in Arnhem. Veel mensen hadden niet alleen nog nooit een donkergetinte man gezien, maar maakten ook voor het eerst kennis met tandpasta.
Dat werkte zo: hij nam een jongetje uit Arnhem als proefpersoon en ging met een houten borsteltje de tanden van het jongetje te poetsen. Als de mond van het kind begon te schuimen en te bloeden, deed hij er zout op. 
Het jongetje ging natuurlijk schreeuwen, waarop Menthol riep: 'Dat is het resultaat als je je tanden niet poetst, dus koop mijn tandpasta!' 

Blank model

Het leven van Sylvester eindigde in mineur. Zijn huwelijk met een blank Amsterdams model trok duizenden belangstellenden, maar op zijn begrafenis waren precies drie mensen aanwezig.
Het boek 'Menthol' verschijnt woensdag 13 april en is geschreven door Frank Krake.
TEST
Twitter tweet
Soundcloud
YouTube
Facebook
LocalFocus
Twitter widget
Twitter Video
CoverItLive
Flickr
Google Maps
Instagram
Polldaddy
Vimeo
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!