Nieuws

Kelvin Leerdam vecht straf Vitesse aan bij spelersvakbond

Kelvin Leerdam is naar spelersvakbond ProProf gestapt. Hij vecht zijn boete en terugzetting naar de onder 19-selectie van Vitesse aan.
ARNHEM - Kelvin Leerdam is naar spelersvakbond ProProf gestapt. Hij vecht zijn boete en terugzetting naar de onder 19-selectie van Vitesse aan.
De Arnhemse club strafte de verdediger voor een interview met Voetbal International . Leerdam zei in VI dat Vitesse aan 'kapitaalvernietiging' heeft gedaan door Wallace te huren, terwijl hij er ook als rechtsback was. Daardoor speelde Leerdam op allerlei posities in het veld en kwam hij nooit meer aan zijn oude niveau, zei hij.
Leerdam bracht de club volgens trainer Rob Maas in diskrediet. Hij kreeg een maximale boete van 10 procent van zijn maandsalaris en werd teruggezet naar de hoogste jeugdploeg.

Vakbondsdirecteur: straf onterecht

Vakbondsdirecteur Ko Andriessen vindt de straf onterecht, zegt hij tegen VI: 'We accepteren de boete dan ook niet. Er zijn meerdere redenen. Zo kan dat niet met het oog op de cao. Een dergelijke straf zou in Kelvins contract moeten staan én dat staat het niet. Ten tweede heeft de club het bewuste interview op voorhand gelezen en zelfs aanpassingen doorgevoerd. Hoe kun je dan later alsnog straffen?'
Leerdam heeft bij Vitesse nog een contract tot de zomer van volgend jaar.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!