Nieuws

Marianne Timmer uit Hierden stopt als coach

Marianne Timmer (links) maart dit jaar met Margot Boer die in Thialf afscheid neemt van het schaatsen.
Marianne Timmer uit Hierden stopt als schaatscoach. 'Ik denk dat ik op andere terreinen beter tot mijn recht kom', zegt de olympisch kampioene tegen De Telegraaf. © ANP
HIERDEN - Marianne Timmer uit Hierden stopt als schaatscoach. 'Ik denk dat ik op andere terreinen beter tot mijn recht kom', zegt de olympisch kampioene tegen De Telegraaf.
Timmer (41) wil in een onafhankelijke en zelfstandige rol sporters en sponsors gaan 'adviseren, begeleiden en inspireren' om op die manier een positieve bijdrage aan het schaatsen te leveren. 'Het gezeur rond het schaatsen moet maar eens afgelopen zijn', zegt ze tegen de krant.
Timmer gaf afgelopen seizoen leiding aan Team Continu, waar Ireen Wüst opstapte om een eigen team te beginnen. 
Timmer: 'Afgelopen seizoen was ontzettend heftig, in meerdere opzichten, maar ik heb daarvoor prachtige jaren gehad met mijn meiden en mooie successen geboekt met Margot Boer, Yvonne Nauta en natuurlijk Thijsje Oenema. Ik ben en blijf ook enorm betrokken bij hen en bij het schaatsen. Maar in een andere rol. Ik vond het tijd voor iets anders.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!