Nieuws

Belanghebbenden Ede weten te weinig over komst azc's; extra gesprek met burgemeester

Omdat inwoners van Ede ontevreden zijn over de informatie over de komst van drie asielzoekerscentra in de gemeente, zijn ze uitgenodigd voor een gesprek. Dinsdag kunnen ze met de burgemeester van gedachten wisselen.
EDE - Omdat inwoners van Ede ontevreden zijn over de informatie over de komst van drie asielzoekerscentra in de gemeente, zijn ze uitgenodigd voor een gesprek. Dinsdag kunnen ze met de burgemeester van gedachten wisselen.
Volgens de woordvoerder van de gemeente is het gesprek op verzoek van belanghebbenden van alle drie de locaties. 
Afgelopen woensdag was er een inspraakavond voor inwoners en belanghebbenden. Toen bleek al dat veel insprekers geen antwoord hebben gekregen op vragen die ze aan de gemeente stelden.

'Gemeente is onbetrouwbaar'

Velen betoogden dan ook dat de gemeente onbetrouwbaar was. De woordvoerder van de burgemeester wil niet zeggen wat er op de agenda staat, maar één van de belanghebbenden zegt dat het proces besproken wordt.
De burgemeester heeft de inwoners al excuses aangeboden omdat vragen te laat beantwoord werden. Volgens de woordvoerder van de burgemeester zijn de betrokken ambtenaren hierop aangesproken.
De vragen zijn inmiddels wel beantwoord. Als het aan het college van B&W ligt, krijgt de gemeente Ede asielzoekers verdeeld over drie locaties. Donderdag beslist de gemeenteraad.