Nieuws

LIVEBLOG GESLOTEN: Snelweg A15 bij Vuren tot 19.30 uur dicht na dodelijk ongeluk

VUREN - Op de A15 bij Vuren botsen rond 13.00 uur drie vrachtwagens en drie auto's - waarvan één met caravan - op elkaar. Een inzittende komt om en er zijn verschillende gewonden. Het verkeer richting Rotterdam staat urenlang muurvast. Na 15.00 uur mogen de auto's in de file keren. De vrachtauto's kunnen niet keren, zij verlaten achteruit rijdend de snelweg. Rijkswaterstaat verwacht dat de snelweg om 19.30 uur weer open kan. Eerder was de verwachting dat dit tot 21.00 uur zou duren.
20.00 De A15 tussen Deil en Arkel is weer vrij. We sluiten hiermee het liveblog. Dinsdagavond volgt er een reparatie aan de weg.
18.04 Een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldt in de uitzending van Gelderland Vandaag op TV Gelderland dat de weg rond 20.00 uur wordt vrijgegeven. Eerst moet er nog een politiehelikopter over komen vliegen om foto's te maken van het wegdek, vertelt hij tegen verslaggever Arjan Hoefakker:
.
18.02 Het ongeluk op de A15 zorgt ook op andere wegen voor file.
17.59 De politie is klaar met het onderzoek. De hulpdiensten dragen de plaats van het ongeval op de A15 over aan Rijkswaterstaat.
17.21 De Verkeers Ongevallen Analysedienst van de politie start met het onderzoek op de A15. 
16.58 De Verkeers Informatie Dienst (VID) meldt dat de snelweg eerder open is. 19.30 uur in plaats van 21.00 uur. 
16.50 De persoon die bij het ongeval op de A15 overleden is, is vermoedelijk de bestuurder van de auto die tussen de twee vrachtwagens in zat, meldt een woordvoerder van de politie.
16.36 De vrachtauto's die achteruit rijdend de A15 verlaten, trekken bekijks bij het verkeer op de andere rijbaan. Een vrachtwagen probeert toch te keren en raakt vast in de berm
16.32 Militairen die in colonne onderweg waren naar een oefening in Dordrecht waren vlakbij de plaats van het ongeluk. Luitenant Wouter vertelt op Radio Gelderland dat hij een auto met geschaarde caravan ziet en een auto die tussen twee vrachtwagens is geraakt. Er zijn twee militairen die opgeleid zijn om eerste hulp te verlenen. Ook hebben zij spullen bij zich om één van de gewonden te stabiliseren.
16.08 De file op de A15 is aan het oplossen. De snelweg blijft tot 21.00 dicht. Dat komt omdat de hulpdiensten daar nog aan het werk zijn, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid op Twitter.
16.04 De vrachtauto's die urenlang in de file op de A15 hebben gestaan, rijden nu langzaam achteruit om de snelweg via de afrit Leerdam te kunnen verlaten. Omroep Gelderland-verslaggever Arjan Hoefakker laat het zien in deze video.
16.02 De A15 is afgesloten tussen knooppunt Deil en Arkel. De verwachting is dat de snelweg nog tot 21.00 uur afgesloten is. Het advies voor verkeer richting Gorinchem: volg Den Bosch / Waalwijk (A2, A59, A27). 
15.57 De personenauto's achter het ongeluk zijn inmiddels allemaal gekeerd, meldt een correspondent ter plaatse. Omdat de vrachtauto's in de file niet kunnen keren, moeten deze achteruit rijdend de A15 verlaten.
15.49 Het verkeer mag keren. De Verkeers Informatie Dienst (VID) waarschuwt om niet zelf te gaan keren, maar om te wachten op de aanwijzingen van de politie.
15.43 De begrafenis-ondernemer arriveert bij het ongeluk.
15.42 Automobilisten mogen op de snelweg draaien om de file te verlaten. Vrachtwagens moeten blijven staan, omdat er niet genoeg ruimte is om de draai te maken. Dat ziet er zo uit:
15.39 Omroep Gelderland-verslaggever Arjan Hoefakker laat vanaf het viaduct zien dat het verkeer op de A15 muurvast staat. 
15.31 Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat de snelweg A15 nog tot 21.00 uur dicht zit. Eerder was de verwachting nog dat de weg rond 16.00 uur weer open zou gaan.
15.28 De file lost maar langzaam op. Vlak achter het ongeluk, zitten mensen op de vangrail te wachten, tot de snelweg vrij wordt gegeven. Auto's mogen omkeren, maar vrachtwagens niet.
15.20 Het verkeer op de A15 wordt via de afrit de snelweg afgeleid.
15.15 Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat de verwachting is dat de A15 om 16.30 uur weer open gaat. 
15.10 Automobilist William van Kleef uit Hoorn zit net achter het ongeluk, vertelt hij op Radio Gelderland. Vlak voor het ongeluk, haalt hij een militaire colonne in. De militairen ziet hij meteen naar de plaats van het ongeluk rennen, om eerste hulp te verlenen. 
15.05 Het dodelijk slachtoffer wordt op dit moment uit de auto gehaald.
15.01 Weggebruikers krijgen van de Veiligheidsregio te horen dat zij om moeten keren.
14.45 Correspondent Bart Meesters meldt zich weer op Radio Gelderland en ziet dat de auto's op dit moment geen kant meer op kunnen. 'Mensen wachten in het gras, de afsluiting kan nog wel uren duren. Het dodelijk slachtoffer zit nog in de auto en moet er nog worden uitgehaald.'
14.13 De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldtt dat er sprake is van één dodelijk slachtoffer, één zwaargewonde en vier lichtgewonden. 
14.05 Correspondent Bart Meesters meldt zich op Radio Gelderland bij presentator Eric van den Berg. Hij ziet een politiehelikopter in de lucht en het verkeer dat via een oprit probeert de file uit te komen.
13.13 eerste melding van een ongeval op de A15. Ambulance en daarna ook traumahelikopter en brandweer worden opgeroepen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!