Nieuws

Gelderse kazernes straks gecontroleerd: hoe makkelijk komt een terrorist daar binnen?

Er komen aangescherpte controles in Gelderse (en andere Nederlandse) kazernes. Daarbij wordt gekeken wat nodig om de veiligheid te verbeteren en te voorkomen dat een terrorist zo het terrein op kan.
ARNHEM - Er komen aangescherpte controles in Gelderse (en andere Nederlandse) kazernes. Daarbij wordt gekeken wat nodig om de veiligheid te verbeteren en te voorkomen dat een terrorist zo het terrein op kan.
Aanleiding hiervoor is een uitzending van het programma Undercover in Nederland van SBS6. In de uitzending is te zien dat de slagboom van een Brabantse kazerne lang openblijft zodat verslaggever Alberto Stegeman eronderdoor kan rijden met een auto.

Camouflagepak

Stegeman komt in een camouflagepak dan een kazerne in Oirschot binnen zonder enige controle. De reporter wil zo aantonen dat iedereen, ook terroristen dus, het kazerneterrein kunnen opkomen.
Dit is niet de eerste keer dat hem dit lukt. Acht jaar geleden is hij zo een kazerne in Woensdrecht en Havelte binnengelopen. De toenmalige minister van Defensie beloofde dat er maatregelen genomen zouden worden.
Dinsdag heeft minister Hennis-Plasschaert van Defensie een brief gestuurd naar de Kamer.