Nieuws

De boer is troef - uitzending 13 april

Deze week staat de Gelderse rookworst centraal in een nieuwe aflevering van 'De boer is troef'. Esther bezoekt varkensboer Michel in Laren. Hij levert onder meer de basis voor de oer-Hollandse rookworst van Unox.
LAREN - Deze week staat de Gelderse rookworst centraal in een nieuwe aflevering van 'De boer is troef'. Esther bezoekt varkensboer Michel in Laren. Hij levert onder meer de basis voor de oer-Hollandse rookworst van Unox.
Michel is opgegroeid op de varkensboerderij. Toch was hij er niet meteen van overtuigd om het familiebedrijf over te nemen. Maar uiteindelijk begon het toch te kriebelen en besloot Michel het bedrijf van zijn vader over te nemen. In 1976 begon zijn opa met een mix-bedrijf, maar inmiddels heeft Michel 400 zeugen voor de biggenproductie en 2000 vleesvarkens.
Het bedrijf van Michel heeft het Beter Leven Keurmerk en daar is hij erg trots op. Zo hebben de biggen en oudere varkens meer ruimte en speeltjes in hun hok zoals een strokoker.
Ondanks dat Michel inmiddels een mooi bedrijf heeft, zijn het niet de makkelijkste tijden. Door de lage vleesprijs en concurrentie is het financieel erg zwaar. Samen met andere varkensboeren probeert hij de problematiek onder de aandacht te brengen en hopen ze op een betere toekomst.