Nieuws

Droom komt uit voor meervoudig gehandicapte Bente: 'Ze heeft zo genoten'

Dirk Scheele zingt een nummer voor Bente.
Een langgekoesterde wens van de 12-jarige Bente uit Deil is zondag in vervulling gegaan. Bente is meervoudig gehandicapt en had één grote wens: een ontmoeting met zanger Dirk Scheele.
ARNHEM - Een langgekoesterde wens van de 12-jarige Bente uit Deil is zondag in vervulling gegaan. Bente is meervoudig gehandicapt en had één grote wens: een ontmoeting met zanger Dirk Scheele.
Bente is meervoudig gehandicapt en heeft het Rettsyndroom. Ze heeft een ontwikkelingsstoornis en epilepsie. Door haar rolstoel is het voor Bente niet makkelijk om naar een optreden te gaan.
De Wensstichting SHAMAJO had daarom een ontmoeting geregeld met Dirk Scheele in Luxor Live in Arnhem. De zanger maakt vooral muziek voor kinderen tussen de twee en acht jaar.
Volgens haar moeder is Bente een echte fan. 'We hebben Dirk Scheele ontdekt toen ze een jaar of twee was en dat geeft haar zoveel rust en zoveel blijdschap. Daar zijn wij zo gelukkig mee, want vooral in de beginjaren was zij zo onrustig en moest zij veel huilen.'
Bente kreeg zondag in de hal van het theater in Arnhem een privéoptreden. Dirk Scheele zong drie nummers voor haar. 'Ze is echt zo moe, maar ze heeft zo genoten', vertelt haar moeder na afloop van het optreden.