Nieuws

De Graafschap verliest in Groningen na zwakke tweede helft

GRONINGEN - De Graafschap speelde een half uur uitstekend uit tegen FC Groningen, maar vooral door een zwakke tweede helft werd met 3-1 verloren.
De Doetinchemmers verzuimden uit te lopen op hekkensluiter Cambuur. De marge is met nog vier wedstrijden te gaan slechts één punt en het programma van De Graafschap lijkt op papier zeker niet makkelijker.
De Doetinchemmers begonnen direct aardig met een kans voor Robin Pröpper. En na een blunder van doelman Padt zorgde Cas Peters voor de openingstreffer.
De Graafschap hield aardig de controle over het duel. Na een geweldige aanval met onder meer een hakje van Youssef El Jebli verzuimde Vincent Vermeij er 0-2 van te maken en Jeroen Tesselaar schoot vervolgens over. De thuisclub zat volstrekt niet in de wedstrijd. Na een hoekschop van Andrew Driver stond Ted van de Pavert volledig vrij, maar hij kopte recht op Padt. De ploeg van trainer Jan Vreman had meer uit het overwicht moeten halen.
Pas na ruim een half uur had Groningen de eerste kans met een afstandsschot naast van Antonia. En nadat Driver onnodig een vrije trap weggaf, maakte Lindgren op fraaie wijze de gelijkmaker. Daarna werd de thuisclub gevaarlijker en Rusnak mikte net over.
Na rust kwam De Graafschap twee keer in de problemen door fouten van Karim Tarfi. Piotr Parzyszek kwam in het veld voor Vincent Vermeij, die niet gelukkig speelde. Maduro had een grote kans voor de thuisclub, Hidde Jurjus redde met de voet. Na een heerlijke pass buitenkant voet van El Jebli kon Tarfi doorgaan, maar de aanval leverde uiteindelijk niks op.
De Graafschap haalde niet meer het niveau van het eerste half uur en De Leeuw kreeg een enorme kans op de 2-1. Dean Koolhof kwam in de ploeg voor El Jebli, die terug kon kijken op een goede wedstrijd. En ook doelpuntenmaker Cas Peters werd vervangen door Nathan Kabasele. De 2-1 viel meteen daarna. Maduro kopte via Jurjus en de lat raak.
De Graafschap was de kluts volledig kwijt. Idrissi kon ongehinderd oprukken op rechts en schoot de bal laag in de verre hoek: 3-1. De Graafschap kreeg nog een vrije trap na een actie van Driver. Koolhof schoot de bal slap in de muur.
Opstelling: Jurjus; Will, Pröpper, van de Pavert, Tesselaar; Tarfi, Diemers, El Jebli, (Koolhof), Driver; Vermeij, (Parzyszek), Peters.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!