Nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen bij Betuwse derby: 'We nemen het zekere voor het onzekere'

Bij de streekderby tussen TEC uit Tiel en FC Lienden zijn vanavond extra veiligheidsmaatregelen van kracht.  Zo zijn er extra stewards bij de wedstrijd. © Pixabay
TIEL - Bij de streekderby tussen TEC uit Tiel en FC Lienden zijn vanavond extra veiligheidsmaatregelen van kracht.  Zo zijn er extra stewards bij de wedstrijd.
'Normaal zijn er een paar stewards bij een voetbalwedstrijd van ons, nu zijn er in totaal 13', zegt bestuurslid Nico Wagenvoort van FC Lienden. 'De stewards worden geleverd door beide clubs. Dat heeft als voordeel dat ze de supporters kennen en met ze in gesprek kunnen gaan.'

Spannende wedstrijd

Er worden vanavond tussen de 1500 en 2000 toeschouwers verwacht. "Het belooft een spannend duel te worden", zegt Wagenvoort. 'Het gaat tussen de nummer 1 en 2 en het einde van de competitie nadert.' Om ervoor te zorgen dat er geen gekke dingen gebeuren, zijn ook een paar extra agenten aanwezig.

Geen ME nodig

Eind november speelden beide clubs ook al tegen elkaar. Ook toen waren er extra veiligheidsmaatregelen van kracht. Die wedstrijd verliep goed. 'We nemen gewoon het zekere voor het onzekere. Ik weet zeker dat we vanavond geen ME nodig hebben', zegt Wagenvoort. De aftrap bij de wedstrijd TEC tegen FC Lienden is om 19.00 uur op sportpark De Lok in Tiel.