Instellingen

Lopen voor Lyme: vrienden van Lyme-patiënt Elena uit Arnhem halen geld op

Lyme-patiënt Elena van der Boom
In Woudenberg wordt vandaag gewandeld voor mensen die de tekenziekte Lyme hebben. Met deze wandeltocht wordt geld opgehaald voor onderzoek en behandelingen naar de ziekte. Ook vrienden van de Arnhemse Elena van der Boom, die zelf chronisch Lyme-patiënt is, lopen de tocht.

WOUDENBERG - In Woudenberg wordt vandaag gewandeld voor mensen die de tekenziekte Lyme hebben. Met deze wandeltocht wordt geld opgehaald voor onderzoek en behandelingen naar de ziekte. Ook vrienden van de Arnhemse Elena van der Boom, die zelf chronisch Lyme-patiënt is, lopen de tocht.

Jaarlijks worden ruim een miljoen mensen gebeten door een teek. Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen. Op zich is dat goed te behandelen met antibiotica, maar als het niet in een vroeg stadium wordt herkend en behandeld, kunnen mensen chronische klachten krijgen. Elena weet daar alles van.

Luister hier naar een gesprek met Elena op Radio Gelderland: 

In 2009 werd de Arnhemse gebeten toen ze wandelde in het Sonsbeekpark. Uit een bloedtest bleek vervolgens dat ze geen Lyme had. Maar Elena bleef maar vervelende klachten houden. In 2015, na het zien van een reportage over Lyme, hakte ze de knoop door. In Duitsland onderging ze opnieuw testen en wat bleek? Ze heeft wel degelijk de ziekte van Lyme. 

7 tot 7

Bij het Henschotermeer in Woudenberg proberen lopers vandaag aandacht te vragen voor de ziekte maar het is ook bedoeld om geld binnen te halen. Medicijnen, onderzoeken en (buitenlandse) behandelingen: ze kosten allemaal erg veel geld. En dus doneerden mensen geld voor het goede doel, dat volgens de organisatie direct naar de patiënten gaat. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!