Nieuws

Gemeente Nijmegen: Vleesverwerker Hilckmann moet 1,4 miljoen boete gewoon betalen

De gemeente Nijmegen wil bijna 1,4 miljoen euro van vleeshandel Hilckmann. Ze eist dat in een kort geding dat donderdag plaatsvindt. Dat schrijft De Gelderlander vandaag.
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen wil bijna 1,4 miljoen euro van vleeshandel Hilckmann. Ze eist dat in een kort geding dat donderdag plaatsvindt. Dat schrijft De Gelderlander vandaag.
In totaal gaat het om 1,38 miljoen euro, die overeenkomt met een maximale boete die is vastgelegd in het koopcontract tussen beide partijen. Hilckmann weigerde die boete eerder te betalen. 

Miljoenen, miljoenen

Vorig jaar kocht Nijmegen het terrein waar Hilckmann zat aan de Waalhaven en betaalde toen alvast 21 van de in totaal 27,6 miljoen. Het vleesbedrijf zou verplaatsen naar Haps in Brabant. Om dat allemaal te realiseren deed ook Brabant een duit in het zakje: de provincie leende ruim 20 miljoen, Gelderland stak nog eens 4,5 miljoen in het bedrijf. 
Maar eind februari kondigt Hilckmann plots aan te stoppen met de werkzaamheden, waardoor niet alleen vele werknemers op straat komen te staan maar er ook een felle discussie ontstaat over al die verstrekte gelden. De reden voor sluiting: het bedrijf krijgt geen exportvergunning voor China en haar situatie op de markt was verslechterd. 
De gemeente Nijmegen eiste vlak erna uitleg over waar het geld heen is gegaan. Eind maart eist Hilckmann juist de resterende 6,6 miljoen van de gemeente die het bedrijf nog tegoed heeft en staan beide partijen uiteindelijk lijnrecht tegenover elkaar. 

Lees meer over de situatie rond Hilckmann:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!