Nieuws

Wat doen die mannen in witte pakken in Eefde?

Archieffoto niet in Eefde
Vandaag oefenen de politie en de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) op het terrein bij Het Hart in Eefde. Er is dus géén reden voor ongerustheid meldt de gemeente Lochem. 'Mocht u politiemensen en medewerkers van de EOD aan het werk zien, schrik dan niet, ze zijn gewoon aan het oefenen'.
EEFDE - Vandaag oefenen de politie en de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) op het terrein bij Het Hart in Eefde. Er is dus géén reden voor ongerustheid meldt de gemeente Lochem. 'Mocht u politiemensen en medewerkers van de EOD aan het werk zien, schrik dan niet, ze zijn gewoon aan het oefenen'.
De gemeente geeft aan dat het gaat om een training hoe hulpdiensten om gaan met de vondst en het onschadelijk maken van een explosief dat in een ‘verdacht pakket' zou kunnen zitten.
Tijdens deze oefening wordt een verdacht pakketje in een bepaalde ruimte gevonden waarna hiervan melding wordt gedaan bij de politie. Vervolgens zal het team Explosieven Verkenners moeten vaststellen of het om een explosief gaat. Is dit het geval dan komt de EOD in actie om het explosief onschadelijk te maken of te ruimen.

Oefening voor uitzending

Voor de politie is dit een jaarlijkse oefening en voor de EOD geldt deze oefening als examen voor mensen die worden uitgezonden naar bijvoorbeeld Afghanistan. De oefening start om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. Het Kinderdagverblijf is gewoon geopend.