Nieuws

Wilco Kelderman pakt leiderstrui: 'Ik voel me heel sterk'

Archieffoto
Wilco Kelderman is na de vierde etappe de nieuwe leider in de Ronde van het Baskenland. 'Ik voel me heel sterk', zegt de Barneveldse renner van LottoNL-Jumbo.
ORIO - Wilco Kelderman is na de vierde etappe de nieuwe leider in de Ronde van het Baskenland. 'Ik voel me heel sterk', zegt de Barneveldse renner van LottoNL-Jumbo.
'Ik durf initiatief te nemen, omdat ik weet dat er niet veel renners harder rijden dan ik. Toen ik aanviel, zag ik Alberto Contador voorbij flitsen. Toen moest ik even aanpoten, maar ik wist dat als ik alles zou geven hij niet ver bij me weg zou kunnen rijden', zegt Kelderman op de site van zijn ploeg. 
Kelderman kwam in dezelfde tijd als winnaar Samuel Sánchez over de streep en pakte zo de leiderstrui af van Mikel Landa. 'We hebben vandaag echt als ploeg gereden, zijn voortdurend oplettend geweest en zaten goed van voren. Tijdens de rit zei Paul (ploeggenoot Paul Martens, red.) tegen me dat ik op het laatste klimmetje moest aanvallen. Ik zat op de juiste positie en koos mijn moment.'

Koninginnenrit

Vrijdag staat de koninginnenrit op het programma. De renners finishen dan boven op de Uzartza. 'We gaan morgen knokken en genieten', zei ploegleider Merijn Zeeman. 'Er verandert niet zoveel voor ons. Alles staat nog heel dicht bij elkaar. Ook nu we de leiderstrui hebben, blijven we het van dag tot dag bekijken.'
Kelderman zei na afloop voor de camera dat hij verrast is door zijn prestatie, omdat hij twee weken geleden in de Ronde van Catalonië ziek afstapte:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!