Nieuws

Henk Kamp uit Borculo wordt genoemd voor Justitie

De naam van Henk Kamp wordt in politiek Den Haag genoemd als minister van Veiligheid en Justitie. De oud-wethouder van Borculo en voormalig Statenlid van Gelderland komt volgens de Volkskrant en het AD in aanmerking om Ard van der Steur op te volgen. © Rijksoverheid.nl
BORCULO - De naam van Henk Kamp wordt in politiek Den Haag genoemd als minister van Veiligheid en Justitie. De oud-wethouder van Borculo en voormalig Statenlid van Gelderland komt volgens de Volkskrant en het AD in aanmerking om Ard van der Steur op te volgen.
Van der Steur ligt zwaar onder vuur in de Kamer over de gang van zaken rondom de Brusselse aanslagpleger Ibrahim Bakraoui. De minister moet vandaag tekst en uitleg geven, en de vraag is of hij dat Kamerdebat overleeft.

Kamp de ervaren bestuurder om Van der Steur op te volgen

Volgens de twee ochtendbladen wordt er op het Binnenhof rekening mee gehouden, dat Van der Steur moet aftreden. De VVD zou nu op zoek zijn naar een ervaren rasbestuurder na de moeizame zoektocht naar een opvolger van de vorig jaar afgetreden Ivo Opstelten. 
Henk Kamp is nu nog minister van Economische Zaken. Daarvoor had hij de departementen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Defensie en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer onder zich. De oud-Zutphenaar was ook commissaris voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Stoppen in Den Haag

Overigens heeft Kamp twee maanden geleden al aangegeven na de Kamerverkiezingen van volgend jaar maart te stoppen met de Haagse politiek. Hij wil niet doorgaan als minister en ziet een Kamerlidmaatschap ook niet meer zitten, zo liet hij in februari weten.